fbpx
021.336.34.74 Luni - Duminică 06:00 - 22:00 str. Serban Vodă 76-78, sector 4

Povești gospodărești pentru adulți responsabili

Cui nu-i plac poveștile cu aventuri, cu eroi neînfricați, cu povești (nemuritoare) de dragoste, cu prinți pe cai albi (niciodată negri) și prințese în rochii nepătate, care bineînțeles că, în plus, trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți.

Făt-frumos e clar mult-prea-frumos, iar Ileana habar n-are de gospodărie. Stie doar să se pieptăne și să aștepte în rochița ei imaculată momentul potrivit să coboare din turn. Vă zicem noi ca totul este cusut cu ață albă. Treaba din gospodărie trece drept plictisitoare și uneori chiar murdară. Dacă ar fi vreo plăcere deosebită, ai găsi-o peste tot prin povești. Afară de Cenușăreasa și Fata Moșului care trebăluiau serios la Sfânta Vineri în ogradă sau la mama vitregă, alte gospodine legendare nu prea găsești.

În lumea reală eroii au alt destin. Fiecare tricou alb-dalb are negreșit întâlnire săptămânală cu o picătură de înghețată, orice cămașă cu niște sosuri, rochiile de seară cu vinul roșu. Dacă e cald afară, ”zmeii” vin doi câte doi: transpirația vine cu praful, acuarelele copiilor cu verdele ierbii din parcuri. Iar albiturile, vai, albiturile învață cu fiecare spălare o nouă nuanță de gri de zici că se pregătesc toate să filmeze cu Domnul Grey în toate cele 50 de ipostaze. Masochism curat, am zice, con aroma de clor la purtător.

În poveștile care ne-au legănat copilăria trebuie că existau multe spălătorii – curățătorii foarte eficiente care-i țineau pe toți eroii imaculați. Altfel Împăratul Roș devenea Vișiniu, Împăratul Verde devenea Kaki, iar Albă-ca-zăpada și Cenusăreasa s-ar fi putut confunda. Sigur că toate hainele acestora erau ridicate si livrate la domiciliu, pentru economie de timp, altfel am fi avut muuult mai putine povești.
Exact ca la noi, la Spălătoria Germană. Că de n-ar fi, nici nu v-am povesti!

About the author

Leave a Reply