fbpx
021.336.34.74 Luni - Duminică 06:00 - 22:00 str. Serban Vodă 76-78, sector 4

Recondiționare perne

Spălarea frecventă a cearșafurilor și huselor de pernă ajută la eliminarea bacteriilor și acarienilor cu care împărțim patul în fiecare noapte. Sau cel puțin așa credeai...

În realitate, și noi, și tu, și părinții, și bunicii, și vecinii și toți cei care pun capul pe pernă noaptea putem fi oricând numiți super-fermieri de succes. Pentru că avem ferme întregi de microorganisme chiar sub nasul nostru. La propriu. În pilote și perne există un întreg microunivers de acarieni, bacterii, microbi, mucegaiuri și praf în continuă dezvoltare și expansiune.

Dacă ți se pare că ce nu vezi, nu te doare, hai să-ți spunem că la doar 2 ani de folosire a unei perne, O TREIME (!!!) din greutatea ei o reprezintă celule de piele moartă, bacterii, acarieni vii sau morți și fecalele lor. Eh, parcă nu-ți mai prea vine să te ascunzi între perne când auzi alarma de dimineață, nu?

Acum înțelegeți de ce spălarea huselor și a cearșafurilor nu este de ajuns pentru a înlătura acești microbi și, odată cu ei, riscul de alergii, iritații sau chiar afecțiuni mai grave. Pericolul nu se află la suprafață, ci în interiorul pernelor. Burduful pernei (sacul sau nanchinul, cum îi mai spun unii), penele, puful sau fulgii din interior trebuie igienizați periodic, cel puțin o dată la 2 ani. Amintiți-vă că până și bunicii noștri scoteau din când în când puful și penele de rață ori de gâscă la zvântat și aerisit. Ideea era bună, însă metoda – să zicem că nu chiar atât de eficientă.

Așadar cum igienizăm și recondiționăm pernele și pilotele pentru a îmbunătăți starea ta de sănătate și confort? Penele și puful din interiorul pernei sunt supuse acțiunii razelor ultraviolete ce distrug toate organismele vii și elimină praful, impuritățile, mucegaiul și mirosurile neplăcute. Puful este apoi odorizat cu ulei de lavandă 100% natural. Cantitatea de puf se poate suplimenta, la cerere. Fața de pernă (sacul sau burduful) este înlocuit cu material textil nou din bumbac 100%. Tot acest proces de dezinfectare și curățare este non-chimic, ecologic și reprezintă, în mod sigur, o variantă mult mai economică decât achiziția unor perne noi.