Spalatoria Germana

De la Poliție la starea civilă într-un singur program de spălare.

Unii dintre clienții noștri locuiesc la bloc, Spălătoria Germană are sediul în București pe Calea Șerban Vodă 76-78, Sector 4, unde cartierul este compus pe jumătate din blocuri, iar pe jumătate din case vechi. Suntem pe drumul dinspre intersecția Budapesta spre Parcul Carol.

Am ajuns să cunoaștem aproape toți vecinii recurenți, dar uneori primim și persoane care nu vin în mod normal cu hainele la Spălătorie, preferă se se ocupe de spălarea hainelor acasă cu propria mașină de spălat. În materie de spălat haine, e bine să ai grijă de propria garderobă.

În materie de mașini de spălat, se mai impune câte o inspecție tehnică uneori.

Clientul nostru locuiește la bloc și venise cu hainele din necesitate, probleme cu mașina de spălat, iar rufele lui, aparent, nu se spălau singure, ba chiar începuseră să se adune tot mai multe.

Povestea vecinului începe cu un mare scandal în bloc cu venirea Poliției și se încheie la primărie la starea civilă pentru semnarea certificatului de căsătorie. Pare un salt destul de subit, dar Aventura în sine începe picătură cu picătură.

Numai ce cumpărase și se mutase într-un nou apartament la bloc, iar mașina de spălat aparținea fostului proprietar. Cum era deja instalată și nu trebuia să cumpere una nouă, a decis să o utilizeze fără prea multe inspecții. Pentru prima spălare a încărcat mașina cu toate hainele adunate peste săptămână, a turnat detergent și balsam de rufe și a programat mașina pentru spălare și uscare.

La primul semn că apa a pornit și mașina funcționează, a plecat liniștit în sufragerie. Mașina se umple de apă, încep turele de rotire la viteză mică, medie, apoi treptat viteza de învârtire crește tot mai mult în intensitate. Omul nostru privește panicat cum mașina de spălat aproape că decolează de pe loc, iar tamburul dinăuntru se învârte cu volte alarmante.

Cu un sunet bubuitor, tamburul sare de pe axă și mașina dă un rateu fatal, daune totale. Programul de spălare se oprește, mașina se stinge singură și apa țâșnește din spatele mașinii de spălat. Orice ar fi făcut, apa nu se oprea, țâșnea neîncetat din țeava de coloană.

A fugit la subsolul blocului să oprească apa după ce a trezit din somn la 11 noaptea administratorul de bloc să afle care este robinetul care oprește coloana de apă.

Când a ajuns înapoi la apartament, era inundat complet, iar apa trecea de linia pantofilor în toată casa, se infiltrase inclusiv în apartamentele vecinilor de palier, curgea inclusiv pe scară, curgea inclusiv în apartamentele de dedesubt. Situația era gravă, serioasă și neplăcută.

Ora era târzie și unii vecini dormeau.

Vecina de dedesubt nu dormea, vecina de dedesubt era înfuriată de apa care-i curgea pe toți pereții și îi distrugea tapetul, tablourile, noua zugrăvire, cât și un televizor flatscreen gigantic aplicat pe perete. Vecina a sunat la Poliție pentru perturbarea liniștii publice și neglijență în coabitare.

Era absolut ultragiată de eveniment. A declarat Poliției că aceste inundații au fost recurente deși mă avertizase în repetate rânduri că mașina de spălat curge și nu era prima oară când am inundat-o. Noua zugrăvire repara daunele anterioare cauzate de problema cu mașina de spălat, dar tot eu nu am rezolvat problema, fapt care indică rea-voință.

Am fost amendat de Poliție, certat de vecini, am pompat apă din casă toată noaptea, mi s-au ars câteva electrocasnice, am plătit televizorul stricat, am plătit jumătate din reparațiile cu zugrăvirea la vecină și acum stau cu parchetul umflat în toată casa, peste tot scârțâie.

Păi și cum ați ajuns la Primărie să semnați un certificat de căsătorie?

A doua zi m-am dus la vecină și i-am spus că eu sunt de fapt noul vecin, iar mașina de spălat era deja instalată, iar ea și-a dat seama că nu eu eram problema, ci vecinul de dinainte. Teoretic vorbind, eu am fost de vină că nu am verificat instalația, dar am scăpat ușor. Situația a devenit amuzantă pentru amândoi și am ajuns să o ajut cu zugrăvirea.

Una peste alta, ne-am îndrăgostit. Ghinionul unora devine norocul altora.

Acum vin cu hainele la spălătorie pentru că mi-e frică să-mi iau o mașină nouă, nu-mi doresc să ajungem la avocat dacă îi mai inund vreodată apartamentul.

***

Dacă ai vreodată probleme cu spălarea hainelor, știi la cine să apelezi.

Suntem aici. Zilnic la datorie. Prezenți la apel.

Calea Șerban Vodă 76-78, Sector 4, București
Luni – Duminică: 06:00 – 22:00

021.336.34.74

Leave a Reply

Înregistrare cerere