Spalatoria Germana

Haine peste grămadă. Viața în comun la blocurile din București, cu fetele din București.

Cunoaștem majoritatea vecinilor din zona noastră, Calea Șerban Vodă 76-78, Sector 4, București. Am învățat și hainele unora pe de rost, le-am ascultat poveștile, am format o mini-comunitate de prieteni cu persoanele care își spală hainele la noi.

Zilele trecute am auzit o poveste nemaipomenită de la 2 frați, colegi de apartament, despre traiul în comun la blocurile din București, cu fetele din București.

Frații vin la noi destul de des, cam o dată pe săptămână, ne revedem lunar de câteva ori. I-am întrebat din curiozitate profesională care este motivul pentru care vin cu hainele la noi.

Aparent, cei doi băieți nu mai au loc în casă pentru hainele lor, nici în materie de depozitare, nici în materie de spălare, nici pentru uscare.

Locuiesc într-un apartament de 3 camere și ambii sunt în relații de lungă durată cu 2 fete foarte frumoase. Inițial au locuit separat, dar s-au gândit împreună că fetele ar putea economisi foarte mult dacă nu ar plăti chirii, ar putea merge în călătorii mai des, ar împărți toate cheltuielile casei, de la întreținere la cumpărături.

Zis și făcut, au primit fetele în casă și acestea au venit cu garderobe complete, zestrea de textile, ambele sunt super-fashioniste. Au o singură mașină de spălat și rufele lor nu ajung niciodată în cuvă pentru că mașina merge în continuu cu rufele fetelor sau cu schimbări de așternuturi și spălări de perdele.

De uscat nu se mai pune problema pentru că pe balcon sunt mereu haine la uscat și toate calorifele sunt ocupate cu hainele fetelor.

Odată cu mutarea celor două fete, hainele fraților au cam rămas pe drumuri.

Păi și de ce nu faceți o regulă nouă în casă, să spălați cu rândul, să uscați cu rândul?

Am încercat toate variantele posibile, dar nu am reușit, e imposibil pentru volumul actual de haine ale fetelor; ori cumpărăm o mașină de spălat suplimentară care costă o tonă de bani, ori venim cu hainele la Spălătoria Germană în fiecare săptămână și le luăm gata de purtare. E destul de ieftin să lucrăm așa, plus că e mai comod.

Chiar nu există nicio altă soluție?

În cel mai rău caz, putem să ne mutăm noi la chirie și să lăsăm fetele în apartament.

+++

Dacă nu mai ai timp sau loc pentru spălarea hainelor, vino cu ele la Spălătoria Germană. Poate fi mai ieftin decât să cumperi o mașină de spălat suplimentară, plus că sunt gata de purtare la primire.

***

Suntem aici. Zilnic la datorie. Prezenți la apel.

Calea Șerban Vodă 76-78, Sector 4, București
Luni – Duminică: 06:00 – 22:00

021.336.34.74

Leave a Reply

Înregistrare cerere